De Complete Gids voor Cryptocurrencies: Alles wat je moet weten over Crypto
Wat is een cryptocurrency?
Cryptocurrencies zijn een vorm van digitale valuta, elektronisch gemaakt en opgeslagen. Cryptocurrencies worden niet gedrukt zoals dollars of euro's - ze worden geproduceerd door mensen, en steeds meer bedrijven, met computers over de hele wereld, met behulp van software die wiskundige problemen oplost.
Cryptocurrencies gebruiken gedecentraliseerde controle in tegenstelling tot gecentraliseerd elektronisch geld en Centrale Banksystemen. De gedecentraliseerde controle houdt verband met het gebruik van de blockchain-transactiedatabase van bitcoin in de rol van een gedistribueerd grootboek.
Het gebruik van slimme contracten heeft Bitcoin aantrekkelijk gemaakt voor een breder scala aan investeerders, van wie velen het de 'volksvaluta' hebben genoemd. Bitcoin is ontworpen om op elk moment directe betalingen tussen twee partijen overal ter wereld mogelijk te maken. Gebruikers dragen Bitcoin over door een vermelding op de Blockchain te maken.
De Blockchain is een openbare transactiedatabase die alle transacties bijhoudt in een permanent grootboek (of keten) dat draait op Nodes (knooppunten) die met elkaar verbonden zijn. Bitcoin-Nodes gebruiken cryptografie om transacties te valideren en dubbele uitgaven te voorkomen.
Om een transactie aan het grootboek toe te voegen, moet een node alle transacties in het blok valideren en een nieuw blok "mijnen" dat ze bevat. De knooppunten in het netwerk bevestigen vervolgens dat dit legitiem is, volgens de regels van Bitcoin, door deze transacties parallel uit te voeren op hun eigen grootboeken.
De oorsprong van Bitcoin en hoe het is ontstaan
Bitcoin is een digitaal valuta- en betalingssysteem waarin transacties worden gedaan zonder dat er een centrale autoriteit nodig is. Bitcoin is gemaakt door een anonieme persoon of groep mensen onder de naam Satoshi Nakamoto. Bitcoin werd in 2009 vrijgegeven aan het publiek als open source software.
Het idee voor bitcoin kwam tot stand door een observatie over de wereldwijde financiële crisis van 2008-2009, toen bijna elke grote financiële instelling werd getroffen door faillissementen of reddingsoperaties. In deze situatie zag Satoshi een manier om een valuta te creëren die niet gebonden was aan een centrale autoriteit, regering en onderhevig aan inflatoire druk.
Wat is Blockchain-technologie?
Blockchain is een technologie die snel aan populariteit wint. Het heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in veel industrieën en de manier waarop we leven en zakendoen te veranderen.
Blockchain is een gedecentraliseerd, gedistribueerd grootboek dat transacties op een openbare, verifieerbare en permanente manier vastlegt.
Blockchain-technologie stelt mensen in staat om digitale activa over te dragen zonder tussenpersoon. Het helpt mensen ook om op een transparante manier activa te verhandelen zonder fraude of hackmogelijkheden.
Blockchains zijn beveiligd door hun ontwerp en zijn een voorbeeld van een gedistribueerde computerarchitectuur waarbij elk netwerkknooppunt dezelfde transacties in dezelfde volgorde uitvoert, verwerkt en opslaat, waarbij de consensus wordt bereikt via een proces dat bekend staat als "mining" (of proof of work). Transacties kunnen activa vertegenwoordigen zoals geld, goederen of aandelen, en kunnen worden geregistreerd als een van de drie typen: activaoverdrachten (bijv. Bitcoin), contracten (bijv. slimme contracten) of gegevensoverdrachten (bijv. Bitcoin).
Hoe werkt Blockchain-technologie?
Blockchain is een gedistribueerde grootboektechnologie die oorspronkelijk werd gebruikt om transacties in de cryptocurrency Bitcoin te volgen.
De blockchain is een digitaal grootboek van transacties. Het wordt gedeeld door veel computers en fungeert als een gedecentraliseerd overzicht van alle transacties. Dit gedistribueerde grootboek heeft geen enkel storingspunt en kan door geen enkele entiteit worden beheerd. De blockchain is de basis voor digitale valuta's zoals Bitcoin, die cryptocurrencies worden genoemd omdat ze cryptografie gebruiken om transacties op het netwerk te beveiligen en te verifiëren.
Een block chain is een gecodeerde database waarin gegevens worden opgeslagen over financiële transacties, overeenkomsten, records of iets anders dat in de loop van de tijd veilig moet worden bewaard. Elk blok in de keten bevat informatie over het vorige blok in de keten, waardoor het onmogelijk is om gegevens over eerdere blokken te wijzigen zonder ook alle volgende blokken te wijzigen.
De toekomst van Blockchain-technologie
De toekomst van bitcoin is nog onzeker. Het is onmogelijk om de toekomst van bitcoin te voorspellen, omdat het een niet-gereguleerde valuta is die een volatiele prijs heeft en voortdurend verandert.
Met het gebruik van blockchain-technologie onderzoeken veel andere industrieën hoe ze deze technologie kunnen toepassen op hun eigen bedrijfsmodellen. De toekomstige toepassingen voor blockchain zijn eindeloos, dus er zullen de komende jaren nog veel meer voorspellingen volgen.
Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van cryptocurrencies voor betalingen?
Cryptocurrencies zijn erg volatiel van aard. Dit betekent dat de waarde van cryptocurrencies binnen enkele minuten kan veranderen. Een ander nadeel is dat er geen centrale bank of autoriteit is die het aanbod van cryptocurrencies controleert. Dit kan leiden tot veel volatiliteit en prijsinstabiliteit.
Omdat cryptocurrencies echter gedecentraliseerd zijn, is er geen manier voor één persoon om al het geld in een cryptocurrency-wallet te stelen, wat betekent dat ze betere beveiliging bieden dan traditionele valuta's. Cryptocurrencies bieden verschillende voordelen, waaronder de volgende:
- Je kunt geld overmaken naar iedereen in de wereld zonder tussenkomst van een bank of derde partij.
- De transactiekosten voor transacties zijn erg laag.
- Conventionele valuta zoals de Amerikaanse dollar en euro worden alleen gebruikt door overheden en instellingen, waardoor hun bruikbaarheid en toegankelijkheid wordt beperkt.
Cryptocurrencies bieden individuen zoals jij en ik de mogelijkheid om deze valuta dagelijks te gebruiken.
Wil jij aan de slag gaan met het kopen, verkopen of verhandelen van cryptovaluta?
Neem dan hier eens een kijkje >>>
Bij FXminds hebben we namelijk al jarenlange ervaring in de cryptomarkt en helpen we je naar het maken van rendement, op een verantwoordelijke manier.
Waar kun je cryptocurrencies kopen?
Crypto-exchanges zijn online platforms waar je cryptocurrencies kunt kopen, verkopen of verhandelen. Je kunt ze ook gebruiken als wallet om je coins in op te bergen.
De meest populaire crypto-exchanges bij Nederlandse crypto handelaren zijn Binance, Bitvavo en Coinbase.
Binance is de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld en is gevestigd in China. Het brengt tussen de 0% en 0,5% transactiekosten in rekening voor het handelen op hun platform.
Bitvavo is een cryptocurrency-exchange die een breed scala aan handelsparen voor cryptocurrencies biedt en het rekent ook tussen de 0% en 0,5 transactiekosten voor de handel op hun platform.
Coinbase is een van de meest populaire crypto-exchanges in de VS, maar ze bieden niet zoveel handelsparen aan als Bitvavo of Binance. Ze brengen 1% transactiekosten in rekening voor alle transacties op hun platform, wat vrij hoog is in vergelijking met andere beurzen die 0% in rekening brengen.
Handelen in cryptocurrencies
Handelen in cryptocurrencies is een vorm van beleggen. Het kan winstgevend zijn en er zijn veel manieren om het te doen.
In deze sectie leer je hoe je kunt handelen in cryptocurrencies en de risico's die hieraan verbonden zijn.
Het eerste dat je moet weten, is wat je van de handel wilt. Is het winst? Zo ja, hoeveel dan? Een bepaald percentage per dag? Of een vast bedrag aan het einde van het jaar? Het antwoord op deze vraag bepaalt welke strategie je gaat gebruiken om te handelen.
Sommige strategieën zijn riskanter dan andere, maar hebben ook een hoger winstpotentieel.
Je moet ook rekening houden met uw risicotolerantie voordat je een strategie kiest.
Als je de voorkeur geeft aan een laag risico, ga dan niet voor een strategie met een hoog risico.
Bij FXminds hebben we hiervoor een speciale Crypto Cursus ontwikkeld, waarmee je er achter komt welke strategie het beste bij jou past en hoe je op een veilige manier kunt handelen in crypto’s.
Claim Hier Toegang Tot De Cursus >>>