Binary options

Binary options

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Wat zijn binaire opties? (Binary options)

Binaire opties zijn specifieke en vaak complexe financiële opties waarbij, in vergelijking tot normale opties, altijd een vast bedrag of niets uitgekeerd wordt na verval van de optie. Wel is het in dit geval voor de handelaar de bedoeling om te speculeren op de toekomstige prijs van een financieel product. Heeft de handelaar het goed, krijgt hij zijn inleg + winst terug, is het fout, verliest hij al zijn inleg. Als het ware zijn er dus maar twee mogelijke uitkomsten, winst of verlies.

De twee verschillende soorten binaire opties

Als het gaat om binaire opties bestaan er 2 verschillende soorten opties. De zogenoemde high/low opties en de one touch optie. Bij de high/low opties wordt net als bij normale opties ook een verschil gemaakt tussen call en put varianten. Als het ware wordt bij een call optie geld verdiend als de prijs stijgt en bij een put optie als de prijs daalt. Het verschil hier tussen de normale opties is dat de handelaar niet meer verdiend naarmate de prijs verder stijgt of daalt. Er wordt altijd een vooraf gesteld bedrag uitbetaald. 

De one touch optie werkt net even anders. Hierbij zet de handelaar in op een bepaald toekomstig prijsniveau waarvan hij of zij denkt dat de markt gaat behalen voordat het einde van de optie afloopt. Dit noemen we ookwel de expiratie van de optie. Wordt het prijsniveau bereikt binnen de expiratie, dan wordt er winst uitgekeerd, zo niet dan verliest de handelaar zijn inzet.

Voorbeelden van binaire opties

Hieronder vind je een voorbeeld van een high/low binaire optie.

Een trader koopt voor 1000 euro een binaire call optie op EUR/USD. Op dit moment bevind de prijs van dit valutapaar zich op 1.2000 met een vooringesteld rendement van 75%. Wanneer de prijs van EUR/USD zich na de afloop van de optie dan boven de prijs van 1.2000 bevind, ontvangt de trader zijn inleg van 1000 euro + een rendement van 75% = 750 euro. Dit is in totaal 1750 euro. Maar wanneer de prijs zich na afloop onder 1.2000 bevind, verliest de handelaar zijn inzet.

Hieronder vind je een voorbeeld van een one touch binaire optie.

Een trader koopt voor 1000 euro een binaire one touch optie op GBP/USD met een vooraf ingesteld rendement van 150%. De prijs van GBP/USD is momenteel 1.2600 en de trader voorspelt dat deze prijs naar 1.2800 gaat binnen de komende week. De expiratie van de optie is dus over 1 week en wanneer de prijs binnen deze periode 1.2800 heeft gehaald verdient de trader. Hij krijgt dan zijn inleg terug + een rendement van 150% dus in totaal een bedrag van 2500 euro.

Het risico van Binaire opties

Zoals je kunt zien in de voorbeelden valt er met binaire opties veel geld te winnen, maar is het ook makkelijk om je volledige inzet te verliezen. Wanneer de prijs namelijk niet in de juiste ricting gaat, ben je al jouw geld kwijt. Het zijn dus riskante financiële producten en enkel geschikt voor handelaren met de juiste financiële kennis en risicomanagement. 

Beginnende traders vallen vaak voor de mogelijkheid om snel geld te verdienen met binaire opties, maar komen er vroeg of laat achter dat het risico enorm is en verliezen vaak al hun geld. Op sociale media wordt veelal een positief plaatje geschetst over deze producten, maar de risico’s achterwegen gelaten. Het gebeurt vaak dat mensen op facebook of instagram worden benaderd door een trader die beweert te kunnen helpen om snel rijk te worden. Vaak raad hij aan om te handelen in binaire opties, maar pas hier altijd mee op, want voor je het weet heb je al jouw geld verloren.

Om deze reden heeft de AFM (Autoriteit Financiële Markten) ook in 2016 ingesteld dat deze opties niet meer mee geadverteerd mogen worden in Nederland en in 2019 zelfs verboden om deze producten te verkopen aan niet-professionele handelaren. Het handelen hiervan is dus ook verboden zolang je niet kunt aantonen dat je een professionele handelaar bent. 

Kies jouw volgende artikel

Op de hoogte blijven van de laatste tips en tricks?

Over de auteur

Team FXminds

Gedeelde passie voor traden en investeren. 

FXminds E-book

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Populair

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Daan Fxminds

Kom je ergens niet uit? Geen probleem! Wij helpen je graag.

Bij FXminds is het onze missie om jou zo goed mogelijk te helpen, te motiveren en te inspireren. Dus mocht je ergens vragen over hebben wat betreft traden, investeren of onze academy?
Neem dan contact op met ons en we helpen je graag verder!

Meer Trading Tips nodig?

“Wil je meer succesvol worden in het verhandelen van Forex, Aandelen of Crypto? Dan hebben we goed nieuws voor je! Ons nieuwe gratis trading e-book is hier om je te helpen de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om winstgevende handelsbeslissingen te nemen.

In dit e-book leer je alles wat je moet weten over het handelen op de financiële markten, van de basisprincipes tot geavanceerde strategieën en technieken. Je ontdekt hoe je markttrends kunt analyseren, risico’s kunt beheersen en je winstgevendheid kunt maximaliseren.

Mis deze kans niet om je handelsvaardigheden te verbeteren en meer winst te maken op de financiële markten. Download ons gratis trading e-book nu!”

Ontvang het gratis E-book!

Plan Jouw Intake Gesprek In!