Bullish en Bearish

Bullish en Bearish

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Wat is Bullish en Bearish

Bullish en Bearish zijn 2 termen die veel voorkomen in de financiële wereld. Deze termen hebben betrekking op het sentiment van de markt.

Bullish betekent dat het marktsentiment positief is en dat de verwachting is dat de prijzen gaan stijgen. De term bullish is afgeleid van het woord Bull, wat in het engels stier betekend. Wanneer een stier aan het vechten is, gebruikt hij zijn hoorns in een opwaartse beweging om zijn vijand aan te vallen. Hiermee wordt dan verwezen dat de prijzen als het ware van beneden naar boven gaan.

Bearish betekent dat het marktsentiment juist negatief is en dat de verwachting is dat de prijzen gaan dalen. De term bearish is afgeleid van het woord Bear, wat in het engels beer betekend. Wanneer een beer aan het vechten is, gebruikt hij zijn klauwen in een neerwaartse beweging om zijn vijand aan te vallen. Hiermee wordt dan verwezen dat de prijzen als het ware van boven naar beneden gaan.
Bulls en Bears

Bulls en Bears

Daarnaast wordt er ook wel eens verwezen naar bulls en bears. Hiermee worden de kopers en verkopers in de markt bedoeld.

Bulls zijn over het algemeen bullish en hiermee wordt dan ook verwezen naar de kopers in de markt.

Bears zijn dan dus over het algemeen bearish en hiermee worden dan ook de verkopers in de markt bedoeld.

Leren handelen op de financiële markten?

Wil jij leren hoe je kunt handelen op de financiële markten en hoe je kunt inspelen op bullish en bearish markten? Neem dan eens een kijkje in het aanbod van FXminds.

Klik hier om te zien wat wij aanbieden >>>

Kies jouw volgende artikel

Op de hoogte blijven van de laatste tips en tricks?

Over de auteur

Team FXminds

Gedeelde passie voor traden en investeren. 

FXminds E-book

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Populair

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Daan Fxminds

Kom je ergens niet uit? Geen probleem! Wij helpen je graag.

Bij FXminds is het onze missie om jou zo goed mogelijk te helpen, te motiveren en te inspireren. Dus mocht je ergens vragen over hebben wat betreft traden, investeren of onze academy?
Neem dan contact op met ons en we helpen je graag verder!

Meer Trading Tips nodig?

“Wil je meer succesvol worden in het verhandelen van Forex, Aandelen of Crypto? Dan hebben we goed nieuws voor je! Ons nieuwe gratis trading e-book is hier om je te helpen de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om winstgevende handelsbeslissingen te nemen.

In dit e-book leer je alles wat je moet weten over het handelen op de financiële markten, van de basisprincipes tot geavanceerde strategieën en technieken. Je ontdekt hoe je markttrends kunt analyseren, risico’s kunt beheersen en je winstgevendheid kunt maximaliseren.

Mis deze kans niet om je handelsvaardigheden te verbeteren en meer winst te maken op de financiële markten. Download ons gratis trading e-book nu!”

Ontvang het gratis E-book!

Plan Jouw Intake Gesprek In!