Wat is een candlestick?

Wat is een candlestick?

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Wat is een candlestick?

Candlesticks worden vaak gebruikt tijdens het voorspellen van de koers van een valutapaar of andere koers. Als je deze candlesticks goed kunt aflezen, kun je makkelijker beslissen of je een valutapaar moet kopen of moet verkopen. Om dat goed te kunnen toepassen, is het van belang dat je candlesticks kunt lezen.

Een candlestickchart is een grafiek waarin candlesticks zijn weergegeven. Een candlestick kent vier punten: de open (openingskoers), de high (hoogte koers), de low (laagste koers) en de close (slotkoers). 

Een reeks aan candlesticks die de beweging van de prijs weergeven op een chart.

Bij een bearish (dalende) candlestick wordt de open (openingskoers) aan de bovenkant gegeven en de close (slotkoers) aan de onderkant.

Bij een bullish (stijgende) candlestick is dit andersom en wordt de open (openingskoers) aan de onderzijde gegeven en de close (slotkoers) aan de bovenzijde.

Bullish en Bearish candlestick
De anatomie van een candlestick.

Vaak stellen technische traders een groene kleur in voor stijgende (bullish) candles, en een rode kleur voor dalende (bearish) candles.

Een candlestick voorziet een trader in informatie voor een bepaalde periode. Die periode hangt af van het tijdsbestek waarop de candlestick chart word ingesteld.

Candlestick patronen

Er zijn veel verschillende candlestick patronen, elk van die patronen geeft een bepaalde indicatie aan waar de prijs het meest waarschijnlijk heen zal gaan. Door candlesticks te combineren met andere technische tools zoals bijvoorbeeld  support of resistance kan een traders rationele keuzes maken om een valutapaar of andere koers te kopen (long) of te verkopen (short).

Een candlestick of bar chart geeft een trader een betere visuele en grafische weergave over de prijsontwikkeling van een instrument of financiële markt, dan een traditionele lijnchart. Dit komt doordat er op een candlestick chart bepaalde candlestick patronen ontstaan. Deze patronen herhalen zichzelf. Als een trader de candlestick anatomie goed kan aflezen, en weet wat welke candlestickpatronen betekenen, heeft een trader die gebruik maakt van een candlestick chart een betere slagingskans dan een trader die enkel gebruik maakt van een lijnchart.

Kies jouw volgende artikel

Op de hoogte blijven van de laatste tips en tricks?

Over de auteur

Team FXminds

Gedeelde passie voor traden en investeren. 

FXminds E-book

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Populair

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Daan Fxminds

Kom je ergens niet uit? Geen probleem! Wij helpen je graag.

Bij FXminds is het onze missie om jou zo goed mogelijk te helpen, te motiveren en te inspireren. Dus mocht je ergens vragen over hebben wat betreft traden, investeren of onze academy?
Neem dan contact op met ons en we helpen je graag verder!

Meer Trading Tips nodig?

“Wil je meer succesvol worden in het verhandelen van Forex, Aandelen of Crypto? Dan hebben we goed nieuws voor je! Ons nieuwe gratis trading e-book is hier om je te helpen de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om winstgevende handelsbeslissingen te nemen.

In dit e-book leer je alles wat je moet weten over het handelen op de financiële markten, van de basisprincipes tot geavanceerde strategieën en technieken. Je ontdekt hoe je markttrends kunt analyseren, risico’s kunt beheersen en je winstgevendheid kunt maximaliseren.

Mis deze kans niet om je handelsvaardigheden te verbeteren en meer winst te maken op de financiële markten. Download ons gratis trading e-book nu!”

Ontvang het gratis E-book!

Plan Jouw Intake Gesprek In!