Ripple XRP

Ripple XRP

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

 Wat is Ripple?

Wat is Ripple nou eigenlijk? Op een mooie zonnige dag in 2012 werd Ripple geboren. De geboorte plaats van het bedrijf Ripple is Californië. In eerste instantie was de naam Opencoin. Het bedrijf is opgericht omdat zij een nieuw betaalprotocol wilde uitbrengen genaamt ‘Ripple’. Het bedrijf Opencoin heeft besloten om hun bedrijfsnaam te veranderen naar Ripple in 2015. 

Ripple richt zich voornamelijk op innovatieve oplossingen rondom het betalingsverkeer tussen banken en grote financiële  instanties. Ripple heeft hiervoor drie platformen ontwikkeld: xRapid, xCurrent en xVia. 

Wat is XRP?

Deze platformen draaien op een  blockchain netwerk waar ook een munt bij hoort. Deze munt heeft de naam XRP en kan op de blockchain van Ripple gebruikt worden om betalingen tussen banken nog sneller en kosten-efficienter te laten verlopen. 

Wat is ripple

Banken kunnen zich aansluiten op een van de drie platformen. Ter illustratie een voorbeeld, jij wil geld sturen naar een vriend in Amerika dan ziet het als volgt uit:

Stap 1: Jij verstuurt een internationale betaling

Stap 2: Jouw bank koopt XRP

Stap 3: Jouw bank verstuurt de XRP naar de on

tvangende bank

Stap 4: De ontvangende bank verkoopt de XRP

Stap 5: De opbrengst wordt op het account van de ontvanger gestort

Een normale internationale overboeking, dus zonder XRP, kan dagen in beslag nemen. Dat komt omdat jouw geld vaak niet direct van jouw bank naar de lokale bank gaat. Vaak zitten hier nog een paar banken tussen. En die banken maken kosten die jij terugziet in je transactiekosten.

Hoe kom je aan Ripple (XRP)?

Begin 2017 was één XRP 0,006 dollar waard. Een jaar later was de munt al 3,65 dollar waard. XRP is dan ook raze

nd populair. Dat zie je ook terug op de website tradingview waar XRP na bitcoin en ether op nummer drie staat.

Wat betekend ripple

Maar in tegenstelling tot bitcoin en ether kan je de XRP niet minen. Als je XRP wilt bemachtigen dan is het makkelijkst om deze te kopen.

Waarin verschilt ripple (XRP) van bitcoin?

Het grootste en bovendien belangrijkste verschil tussen bitcoin en Ripple is hun oorspronkelijke doel. Bitcoin is ontwikkeld als decentraal peer-to-peer alternatief voor het huidige betalingsverkeer. Het idee achter bitcoin is dat je geen derde partij meer nodig hebt om snel van waarde te wisselen.

Ripple is juist ontworpen om het al bestaande betalingssysteem van banken te verbeteren. Op het protocol van Ripple kunnen munteenheden verstuurd worden (waaronder hun eigen munt, XRP).

Nog een verschil is dat je bitcoin kan minen. Iedereen kan aan bitcoin komen door te minen. Hier heb je alleen een computer met een goede grafische kaart voor nodig. Bitcoin minen is in het kort dat transacties worden samengevoegd in een blok en dit blok wordt dan weer toegevoegd aan de blockchain. Je beloning voor het minen zijn bitcoins.

Ripple heeft ervoor gekozen om de uitgifte van XRP te centraliseren. Alle XRP die ooit in omloop zullen zijn, zijn al gecreëerd. Dat zijn er 100 miljard. Daarvan zijn er ongeveer 40 miljard al vrijgegeven. De rest wordt nog beheerd door de Ripple Foundation. De Ripple Foundation geeft elke maand maximaal 1 miljard XRP uit. Wordt een deel hiervan niet gebruikt? Dan worden de coins weer terug gehaald.

Kies jouw volgende artikel

Op de hoogte blijven van de laatste tips en tricks?

Over de auteur

Team FXminds

Gedeelde passie voor traden en investeren. 

FXminds E-book

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Populair

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Daan Fxminds

Kom je ergens niet uit? Geen probleem! Wij helpen je graag.

Bij FXminds is het onze missie om jou zo goed mogelijk te helpen, te motiveren en te inspireren. Dus mocht je ergens vragen over hebben wat betreft traden, investeren of onze academy?
Neem dan contact op met ons en we helpen je graag verder!

Meer Trading Tips nodig?

“Wil je meer succesvol worden in het verhandelen van Forex, Aandelen of Crypto? Dan hebben we goed nieuws voor je! Ons nieuwe gratis trading e-book is hier om je te helpen de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om winstgevende handelsbeslissingen te nemen.

In dit e-book leer je alles wat je moet weten over het handelen op de financiële markten, van de basisprincipes tot geavanceerde strategieën en technieken. Je ontdekt hoe je markttrends kunt analyseren, risico’s kunt beheersen en je winstgevendheid kunt maximaliseren.

Mis deze kans niet om je handelsvaardigheden te verbeteren en meer winst te maken op de financiële markten. Download ons gratis trading e-book nu!”

Ontvang het gratis E-book!

Plan Jouw Intake Gesprek In!