Wat is Account Currency?

Wat is Account Currency?

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Wat is account currency?

De account currency staat voor de valuta waarop het kapitaal, de winst en het verlies van een tradingaccount wordt berekend. Wanneer je een tradingaccount opent bij een internationale broker kun je vaak bij aanmelding jouw account currency kiezen. In de meeste gevallen doen traders dit in de valuta die wordt gebruikt in hun regio, maar soms kiezen traders er wel eens voor om te handelen in een andere valuta dan hun eigen.

Door te handelen in een andere valuta kan de trader soms een voordeel halen wanneer deze valuta in waarde stijgt ten opzichte van andere valuta. Dit heeft namelijk tot gevolg dat zijn tradingaccount steeds meer waard wordt ten opzichte van de valuta die wordt gebruikt in het land waar de trader zich bevind.

Kies jouw volgende artikel

Op de hoogte blijven van de laatste tips en tricks?

Over de auteur

Team FXminds

Gedeelde passie voor traden en investeren. 

FXminds E-book

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Populair

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Daan Fxminds

Kom je ergens niet uit? Geen probleem! Wij helpen je graag.

Bij FXminds is het onze missie om jou zo goed mogelijk te helpen, te motiveren en te inspireren. Dus mocht je ergens vragen over hebben wat betreft traden, investeren of onze academy?
Neem dan contact op met ons en we helpen je graag verder!

Meer Trading Tips nodig?

“Wil je meer succesvol worden in het verhandelen van Forex, Aandelen of Crypto? Dan hebben we goed nieuws voor je! Ons nieuwe gratis trading e-book is hier om je te helpen de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om winstgevende handelsbeslissingen te nemen.

In dit e-book leer je alles wat je moet weten over het handelen op de financiële markten, van de basisprincipes tot geavanceerde strategieën en technieken. Je ontdekt hoe je markttrends kunt analyseren, risico’s kunt beheersen en je winstgevendheid kunt maximaliseren.

Mis deze kans niet om je handelsvaardigheden te verbeteren en meer winst te maken op de financiële markten. Download ons gratis trading e-book nu!”

Ontvang het gratis E-book!

Plan Jouw Intake Gesprek In!