Wat is een Elliot wave?

Wat is een Elliot wave?

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Wat is een elliot wave?

Je zou het misschien niet verwachten, maar de bewegingen van de beurs kunnen in zekere mate worden voorspeld. Eind 1920 ontdekte Ralph Nelson Elliott namelijk de onderliggende principes van beurzen. Hij beweerde dat de marktprijzen stijgen en dalen volgens bepaalde patronen, die een golfbeweging laten zien. 

Verder concludeerde Elliott dat er sprake was van een herhalend patroon. Na vijf golven omhoog volgen er drie naar beneden. Hierna volgt er weer een beweging van vijf golven omhoog enzovoorts. Vaak is te zien dat er na de vijf stijgende golven, een periode van een drietal dalende golven word gevormd. Deze bewegingen kunnen tot in het oneindige worden herhaald. 

elliot wave
Een complete elliot wave

Hoe kun je een Elliot wave gebruiken?

Deze theorie kan zoals elke andere theorie  de koersbewegingen niet voorspellen, wel geeft het aan wat de meest waarschijnlijke uitkomst is en waar je je Stoploss dient te plaatsen. Ook kan het je voordeel bieden bij het bepalen van je Take profit doordat golf 1, 3 en 5 bepaalde fibonacci-ratio’s hebben, die veel voorkomen. Die dienen als richtpunt. Ook bij de correctiegolven 2 en 4 is een voorkeur voor bepaalde fibonacci-retracements herkenbaar.

Kies jouw volgende artikel

Op de hoogte blijven van de laatste tips en tricks?

Over de auteur

Team FXminds

Gedeelde passie voor traden en investeren. 

FXminds E-book

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Populair

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Daan Fxminds

Kom je ergens niet uit? Geen probleem! Wij helpen je graag.

Bij FXminds is het onze missie om jou zo goed mogelijk te helpen, te motiveren en te inspireren. Dus mocht je ergens vragen over hebben wat betreft traden, investeren of onze academy?
Neem dan contact op met ons en we helpen je graag verder!

Meer Trading Tips nodig?

“Wil je meer succesvol worden in het verhandelen van Forex, Aandelen of Crypto? Dan hebben we goed nieuws voor je! Ons nieuwe gratis trading e-book is hier om je te helpen de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om winstgevende handelsbeslissingen te nemen.

In dit e-book leer je alles wat je moet weten over het handelen op de financiële markten, van de basisprincipes tot geavanceerde strategieën en technieken. Je ontdekt hoe je markttrends kunt analyseren, risico’s kunt beheersen en je winstgevendheid kunt maximaliseren.

Mis deze kans niet om je handelsvaardigheden te verbeteren en meer winst te maken op de financiële markten. Download ons gratis trading e-book nu!”

Ontvang het gratis E-book!

Plan Jouw Intake Gesprek In!