Wat is Marktstructuur?

Wat is Marktstructuur?

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Wat is Marktstructuur?

Een marktstructuur geeft aan op welke manier vraag en aanbod zijn vormgegeven. Meestal gebeurt dit door het aantal aanbieders en het aantal vragers. Daarnaast is Marktstructuur ook een handelsmethode die gebruikt wordt in de technische analyse.

De meeste traders maken gebruik van een candlestick of bar chart. Aan de hand van deze chart kun je hele specifieke prijs levels of patronen herkennen die zich continue herhalen. 

Marktstructuur

Doordat deze patronen en levels telkens worden gevormd, kunnen traders hier op inspelen. Actie is reactie en vaak reageert een prijs op oude prijslevels, of is de uitkomst van een candlestick patroon lichtelijk voorspelbaar.

Dit komt, omdat de meeste traders bekend zijn met enkele ‘’basis’’ candlestick patronen. Omdat de beweging die voortkomt uit een specifiek candlestick patroon vaak gelijk is, reageren traders op het gevormde candlestick patroon op dezelfde manier als daarvoor. Hierdoor blijven bepaalde candlestick patronen zich vaak herhalen, en is de uitkomst vaak voorspelbaar.

Als je de anatomie van een candlestick patroon goed weet af te lezen. Heb je een ontzettend goed idee van wat de prijs zou kunnen gaan doen. En een goede voorsprong op de andere traders die dit niet kunnen of weten.

Kies jouw volgende artikel

Op de hoogte blijven van de laatste tips en tricks?

Over de auteur

Team FXminds

Gedeelde passie voor traden en investeren. 

FXminds E-book

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Populair

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Daan Fxminds

Kom je ergens niet uit? Geen probleem! Wij helpen je graag.

Bij FXminds is het onze missie om jou zo goed mogelijk te helpen, te motiveren en te inspireren. Dus mocht je ergens vragen over hebben wat betreft traden, investeren of onze academy?
Neem dan contact op met ons en we helpen je graag verder!

Meer Trading Tips nodig?

“Wil je meer succesvol worden in het verhandelen van Forex, Aandelen of Crypto? Dan hebben we goed nieuws voor je! Ons nieuwe gratis trading e-book is hier om je te helpen de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om winstgevende handelsbeslissingen te nemen.

In dit e-book leer je alles wat je moet weten over het handelen op de financiële markten, van de basisprincipes tot geavanceerde strategieën en technieken. Je ontdekt hoe je markttrends kunt analyseren, risico’s kunt beheersen en je winstgevendheid kunt maximaliseren.

Mis deze kans niet om je handelsvaardigheden te verbeteren en meer winst te maken op de financiële markten. Download ons gratis trading e-book nu!”

Ontvang het gratis E-book!

Plan Jouw Intake Gesprek In!