Swing traden

Swing traden

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Wat is Swing traden?

Swingtraders zijn vergelijkbaar met daytraders, behalve dat hun tijdshorizon langer is. Ze kunnen transacties van twee tot zes dagen houden, en misschien zelfs een paar weken of maanden.

Swing trading is handelen op een swing beweging van de markt. Beleggers zoeken naar aandelen, valuta’s of andere effecten waarvan men een grote koersbeweging verwacht.

Een swingtrader probeert een paar procent koerswinst te verzilveren en sluit dan zijn trade af. Een swingtrader is een voorzichtige trader. Hij neemt geen te grote posities in en plaatst steeds een stop loss dat hem tegen te grote verliezen beschermt.

Longterm swingtraden

Hoe maak je winst met swing traden?

Het doel van iemand die aan swing trading doet, is om winst te maken op een beweging die enkele dagen tot zelfs enkele weken duurt. Dit houdt in dat een swingtrader niet elke minuut van de dag aan zijn of haar scherm moet gekluisterd zitten zoals vaak bij day trading en scalping. In tegenstelling tot een buy-and-hold strategie, moet een swingtrader geen maanden tot jaren wachten om winst of verlies te nemen. Swing trading is de ideale strategie voor iemand die minder actief wilt traden.

Iemand die beslist om te gaan swing traden, day trading, scalping of een andere trading strategie toe wilt gaan passen, moet voor ogen houden dat elke trading strategie gebacktest moet worden. Dit is de enige manier om te achterhalen of de strategie winstgevend is. Bovendien zal je met backtesten de emoties uit het handelen halen. Wat een voordeel op zich is.

Kies jouw volgende artikel

Op de hoogte blijven van de laatste tips en tricks?

Over de auteur

Team FXminds

Gedeelde passie voor traden en investeren. 

FXminds E-book

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Populair

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Daan Fxminds

Kom je ergens niet uit? Geen probleem! Wij helpen je graag.

Bij FXminds is het onze missie om jou zo goed mogelijk te helpen, te motiveren en te inspireren. Dus mocht je ergens vragen over hebben wat betreft traden, investeren of onze academy?
Neem dan contact op met ons en we helpen je graag verder!

Meer Trading Tips nodig?

“Wil je meer succesvol worden in het verhandelen van Forex, Aandelen of Crypto? Dan hebben we goed nieuws voor je! Ons nieuwe gratis trading e-book is hier om je te helpen de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om winstgevende handelsbeslissingen te nemen.

In dit e-book leer je alles wat je moet weten over het handelen op de financiële markten, van de basisprincipes tot geavanceerde strategieën en technieken. Je ontdekt hoe je markttrends kunt analyseren, risico’s kunt beheersen en je winstgevendheid kunt maximaliseren.

Mis deze kans niet om je handelsvaardigheden te verbeteren en meer winst te maken op de financiële markten. Download ons gratis trading e-book nu!”

Ontvang het gratis E-book!

Plan Jouw Intake Gesprek In!