Trailing Stop-loss

Trailing Stop-loss

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Wat is een trailing stop? 

De trailing stop loss is een variant op de klassieke stop loss. Een stop loss is een order om een lopende positie te sluiten zodra de markt (teveel) tegen de positie in beweegt. De klassieke stop loss kun je ingeven op het door jouw gewenste koersniveau of prijslevel. Zolang je de order niet wijzigt, blijft de order op dit niveau of level liggen totdat de markt deze koers bereikt.

Het kenmerkende van een trailing stoploss is dat deze wel meebeweegt zodra de koers in de goede richting beweegt. Dus bij een long/buy positie zal de trailing stop mee stijgen als de koers stijgt en bij een short/sell positie zal de trailing stoploss mee dalen als de koers daalt. Beweegt de koers in de andere richting dan blijft de trailing stoploss liggen.

Door deze ordermogelijkheid wordt het maximale verlies beperkt, terwijl de mogelijke winst onbeperkt is. Dit zorgt er namelijk voor dat wanneer jouw trade een grote correctie maakt, de trailing stop je positie sluit.

Voordelen van een trailing stop

Het voordeel van traden met een trailing stop in vergelijking met een traditionele stop loss zit komt doordat een trailing stop met de markt mee beweegt. Op het moment dat je een koop/buy trade plaatst, en de prijs stijgt zal ook de trailing stop mee bewegen, als de prijs weer naar beneden gaat wordt de order gesloten. Hierdoor heb je dus de maximale kans om de winst veilig te stellen. 

Op het moment dat je een verkoop/sell trade plaatst, en de prijs daalt zal ook de trailing stop mee bewegen, als de prijs weer naar boven gaat word de order gesloten. Een trailing stop kan worden ingesteld op een pip waarde. Hierdoor beweegt een trailing stop een x-aantal pips onder of boven de huidige prijs.

Wanneer je bijvoorbeeld een 10 pips trailing stop instelt, zal de stop elke keer als de markt in de juiste beweging beweegt mee bewegen, maar dan 10 pips lager blijven. Wanneer de prijs dan terugtrekt, zal de trailing stop blijven staan 10 pips onder het diepste of hoogste punt. Als de prijs dan terug trekt met 10 pips of meer zal de positie gesloten worden.

Trailing stoploss
De werking van een trailing stop loss.

Nadelen van een trailing stop

Ook kan traden met een trailing stopp een nadeel hebben. Op het moment dat je in een trade zit die in jouw voordeel beweegt zou er een wick of een spike kunnen ontstaan die jou in een keer uit je trade haalt (je trailing stopp word geraakt), en vervolgens beweegt de prijs weer verder in de richting van de trade. Doordat deze wick of spike je trailing stopp heeft geraakt zit je niet meer in de trade, terwijl de trade misschien nog voor veel meer winst kon zorgen als je een traditionele stop loss had gebruikt.

Traden met een trailing stop loss zou voor veel meer rust kunnen zorgen tijdens het traden, je hoeft jouw trade namelijk niet constant in de gaten te houden als je weet dat de trade de juiste kant op beweegt.

Kies jouw volgende artikel

Op de hoogte blijven van de laatste tips en tricks?

Over de auteur

Team FXminds

Gedeelde passie voor traden en investeren. 

FXminds E-book

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Populair

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Daan Fxminds

Kom je ergens niet uit? Geen probleem! Wij helpen je graag.

Bij FXminds is het onze missie om jou zo goed mogelijk te helpen, te motiveren en te inspireren. Dus mocht je ergens vragen over hebben wat betreft traden, investeren of onze academy?
Neem dan contact op met ons en we helpen je graag verder!

Meer Trading Tips nodig?

“Wil je meer succesvol worden in het verhandelen van Forex, Aandelen of Crypto? Dan hebben we goed nieuws voor je! Ons nieuwe gratis trading e-book is hier om je te helpen de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om winstgevende handelsbeslissingen te nemen.

In dit e-book leer je alles wat je moet weten over het handelen op de financiële markten, van de basisprincipes tot geavanceerde strategieën en technieken. Je ontdekt hoe je markttrends kunt analyseren, risico’s kunt beheersen en je winstgevendheid kunt maximaliseren.

Mis deze kans niet om je handelsvaardigheden te verbeteren en meer winst te maken op de financiële markten. Download ons gratis trading e-book nu!”

Ontvang het gratis E-book!

Plan Jouw Intake Gesprek In!