Wat is Fibonacci?

Wat is Fibonacci?

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Wat is Fibonacci? 

Leonardo Fibonacci, een Italiaanse wiskundige, ontdekte rond het jaar 1200 een simpele reeks getallen waaruit ratio’s ontstaan om natuurlijke proporties te beschrijven. Deze ratio’s zijn toepasbaar op allerlei gebieden: van de verhouding tussen de lengte van je vingerkootjes tot aan hartslagpatronen. In sterrenstelsels zijn deze ratios terug te vinden en ook in de opbouw van een schelp. Zelfs de Mona Lisa is gemaakt met deze ratio’s. Ook word het gebruikt in koersgrafieken en charts.

Fibonacci ratio’s worden veel gebruikt tijdens het beleggen. Fibonacci is enorm uitgebreid, maar wij houden het bij deze twee: Retracement en Extension.

Fibonacci Retracements.

Beleggers gebruiken de Fibonacci retracement levels als  potentiële support en resistance zones. Omdat zoveel beleggers dezelfde levels bekijken en daarop ook koop en verkoop orders plaatsen, worden de support en resistance levels een soort van zelfgemaakte voorspelling.

Welke levels worden meest gebruikt?

Er zijn een aantal Fibonacci retracement levels waarop de prijs vaak reageert. De meest voorkomende Fibonacci retracement levels zijn: 23.6%, 38.2%, 61.8%, en 78.6%. In de buurt van deze levels komen vaak price action patronen tot stand, dit komt doordat veel traders die gebruik maken van Fibonacci retracement, anticiperen op dezelfde levels (hierboven beschreven). Hierdoor komen er  potentiële support en resistance levels tot stand.

Fibonacci Extentions.

Fibonacci extensions zijn een hulpmiddel dat handelaren kunnen gebruiken om winstdoelen vast te stellen of om te schatten hoe ver een prijs kan reizen nadat een Impulsive move (retracement), of Corrective move (pullback) is voltooid. Fibonacci Extensions  zijn ook gebieden/levels waar de prijs mogelijk kan worden omgekeerd.

Welke levels worden meest gebruikt?

Er zijn een aantal Fibonacci extention levels waarop de prijs vaak reageert. De meest voorkomende Fibonacci extention levels zijn: 38,2 50,0, 61.8, 100, 138,2, en 161.8. Als de prijs in de buurt is van het Fibonacci extension level 61,8 is, gaat de prijs vaak naar 161,8. En als de prijs in de buurt is van het Fibonacci extension 38,2 is, naar het level 138,2. Hierdoor zijn de Fibonacci extension levels 161,8 en 138,2 potentiële take-profit levels.

Kies jouw volgende artikel

Op de hoogte blijven van de laatste tips en tricks?

Over de auteur

Team FXminds

Gedeelde passie voor traden en investeren. 

FXminds E-book

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Populair

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Daan Fxminds

Kom je ergens niet uit? Geen probleem! Wij helpen je graag.

Bij FXminds is het onze missie om jou zo goed mogelijk te helpen, te motiveren en te inspireren. Dus mocht je ergens vragen over hebben wat betreft traden, investeren of onze academy?
Neem dan contact op met ons en we helpen je graag verder!

Meer Trading Tips nodig?

“Wil je meer succesvol worden in het verhandelen van Forex, Aandelen of Crypto? Dan hebben we goed nieuws voor je! Ons nieuwe gratis trading e-book is hier om je te helpen de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om winstgevende handelsbeslissingen te nemen.

In dit e-book leer je alles wat je moet weten over het handelen op de financiële markten, van de basisprincipes tot geavanceerde strategieën en technieken. Je ontdekt hoe je markttrends kunt analyseren, risico’s kunt beheersen en je winstgevendheid kunt maximaliseren.

Mis deze kans niet om je handelsvaardigheden te verbeteren en meer winst te maken op de financiële markten. Download ons gratis trading e-book nu!”

Ontvang het gratis E-book!

Plan Jouw Intake Gesprek In!