Wat is een trend?

Wat is een trend?

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Wat is een trend? 

Trend is een term die voortkomt uit de technische analyse. Een duidelijk opgaande of neergaande beweging die wordt gekenmerkt door opeenvolgende hogere toppen en bodems in een koersgrafiek, Higher Higs en Higher Lows (uptrend) of door opeenvolgende dalende toppen en bodems Lower Highs en Lower Lows (downtrend). Het uitgangspunt voor een technische analist is dat de kans dat een bepaalde trend zich voortzet groter is dan de kans dat deze trend zich omkeert. 

Uptrend FXminds
Een opwaartse trend met hogere pieken en dalen.
Downtrend
Een neerwaartse trend met lagere pieken en dalen.

Een trend is een koers die zich gedurende een langere periode in een bepaalde duidelijke richting beweegt. Een trend kan naar veel verschillende onderwerpen verwijzen. De economische trend is erg interessant voor economen en beleggers. Aan de hand daarvan kunnen zij de economische groei bepalen en profiteren van plotselinge veranderingen binnen de trend.

Een trend is een marktbeweging die sterk omhoog (opgaand), of omlaag (neergaand) beweegt. Trends bieden de beste en meest profitabele omstandigheden voor traders. Je kunt met behulp van trends mooie winsten binnen halen. Ook zijn trends ver weg de makkelijkste marktomstandigheden die je als trader kunt hebben om te traden.

Impulsive en corrective (Runs en pullbacks). 

Een trend kent twee soorten bewegingen, namelijk de Impulsive moves (runs), en de Corrective moves (pullbacks). Vaak zijn deze bewegingen duidelijk te constateren. Op het moment dat je duidelijk de Impulsive moves (runs) en Corrective moves (pullbacks) kunt herkennen, weet je dat de markt trending is.

Uptrend

Bij een uptrend ziet het er als volgt uit: Als eerste zie je dat er een sterke opgaande beweging word gevormd, ook wel de Impsulsive move (run) genoemd. Op een gegeven moment beweegt de markt een stuk minder hard omhoog, en begint de markt een kleine neerwaartse beweging te maken, ook wel de Corrective move (pullback) genoemd. Op een gegeven moment stopt de markt met de Corrective move (pullback) maken, en begint de markt weer aan een nieuwe opgaande Impulsive move. 

Downtrend

Bij een downtrend ziet het er als volgt uit: Als eerste zie je dat er een sterke neergaande beweging word gevormd, ook wel de Impsulsive move (run) genoemd. Op een gegeven moment beweegt de markt een stuk minder hard omlaag, en begint de markt een kleine opgaandee beweging te maken, ook wel de Corrective move (pullback) genoemd. Op een gegeven moment stopt de markt met de Corrective move (pullback) maken, en begint de markt weer aan een nieuwe neergaande Impulsive move. 

Kies jouw volgende artikel

Op de hoogte blijven van de laatste tips en tricks?

Over de auteur

Team FXminds

Gedeelde passie voor traden en investeren. 

FXminds E-book

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Populair

Ontvang ons gratis e-book!

Alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen met traden

Daan Fxminds

Kom je ergens niet uit? Geen probleem! Wij helpen je graag.

Bij FXminds is het onze missie om jou zo goed mogelijk te helpen, te motiveren en te inspireren. Dus mocht je ergens vragen over hebben wat betreft traden, investeren of onze academy?
Neem dan contact op met ons en we helpen je graag verder!

Meer Trading Tips nodig?

“Wil je meer succesvol worden in het verhandelen van Forex, Aandelen of Crypto? Dan hebben we goed nieuws voor je! Ons nieuwe gratis trading e-book is hier om je te helpen de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om winstgevende handelsbeslissingen te nemen.

In dit e-book leer je alles wat je moet weten over het handelen op de financiële markten, van de basisprincipes tot geavanceerde strategieën en technieken. Je ontdekt hoe je markttrends kunt analyseren, risico’s kunt beheersen en je winstgevendheid kunt maximaliseren.

Mis deze kans niet om je handelsvaardigheden te verbeteren en meer winst te maken op de financiële markten. Download ons gratis trading e-book nu!”

Ontvang het gratis E-book!

Plan Jouw Intake Gesprek In!