Wat is een trend?

Wat is een trend? 

Trend is een term die voortkomt uit de technische analyse. Een duidelijk opgaande of neergaande beweging die wordt gekenmerkt door opeenvolgende hogere toppen en bodems in een koersgrafiek, Higher Higs en Higher Lows (uptrend) of door opeenvolgende dalende toppen en bodems Lower Highs en Lower Lows (downtrend). Het uitgangspunt voor een technische analist is dat de kans dat een bepaalde trend zich voortzet groter is dan de kans dat deze trend zich omkeert. 

Uptrend FXminds
Een opwaartse trend met hogere pieken en dalen.
Downtrend
Een neerwaartse trend met lagere pieken en dalen.

Een trend is een koers die zich gedurende een langere periode in een bepaalde duidelijke richting beweegt. Een trend kan naar veel verschillende onderwerpen verwijzen. De economische trend is erg interessant voor economen en beleggers. Aan de hand daarvan kunnen zij de economische groei bepalen en profiteren van plotselinge veranderingen binnen de trend.

Een trend is een marktbeweging die sterk omhoog (opgaand), of omlaag (neergaand) beweegt. Trends bieden de beste en meest profitabele omstandigheden voor traders. Je kunt met behulp van trends mooie winsten binnen halen. Ook zijn trends ver weg de makkelijkste marktomstandigheden die je als trader kunt hebben om te traden.

Impulsive en corrective (Runs en pullbacks). 

Een trend kent twee soorten bewegingen, namelijk de Impulsive moves (runs), en de Corrective moves (pullbacks). Vaak zijn deze bewegingen duidelijk te constateren. Op het moment dat je duidelijk de Impulsive moves (runs) en Corrective moves (pullbacks) kunt herkennen, weet je dat de markt trending is.

Uptrend

Bij een uptrend ziet het er als volgt uit: Als eerste zie je dat er een sterke opgaande beweging word gevormd, ook wel de Impsulsive move (run) genoemd. Op een gegeven moment beweegt de markt een stuk minder hard omhoog, en begint de markt een kleine neerwaartse beweging te maken, ook wel de Corrective move (pullback) genoemd. Op een gegeven moment stopt de markt met de Corrective move (pullback) maken, en begint de markt weer aan een nieuwe opgaande Impulsive move. 

Downtrend

Bij een downtrend ziet het er als volgt uit: Als eerste zie je dat er een sterke neergaande beweging word gevormd, ook wel de Impsulsive move (run) genoemd. Op een gegeven moment beweegt de markt een stuk minder hard omlaag, en begint de markt een kleine opgaandee beweging te maken, ook wel de Corrective move (pullback) genoemd. Op een gegeven moment stopt de markt met de Corrective move (pullback) maken, en begint de markt weer aan een nieuwe neergaande Impulsive move. 

Ontvang het gratis E-book!

Plan Jouw Intake Gesprek In!