Wat is Fibonacci?

Wat is Fibonacci? 

Leonardo Fibonacci, een Italiaanse wiskundige, ontdekte rond het jaar 1200 een simpele reeks getallen waaruit ratio’s ontstaan om natuurlijke proporties te beschrijven. Deze ratio’s zijn toepasbaar op allerlei gebieden: van de verhouding tussen de lengte van je vingerkootjes tot aan hartslagpatronen. In sterrenstelsels zijn deze ratios terug te vinden en ook in de opbouw van een schelp. Zelfs de Mona Lisa is gemaakt met deze ratio’s. Ook word het gebruikt in koersgrafieken en charts.

Fibonacci ratio’s worden veel gebruikt tijdens het beleggen. Fibonacci is enorm uitgebreid, maar wij houden het bij deze twee: Retracement en Extension.

Fibonacci Retracements.

Beleggers gebruiken de Fibonacci retracement levels als  potentiële support en resistance zones. Omdat zoveel beleggers dezelfde levels bekijken en daarop ook koop en verkoop orders plaatsen, worden de support en resistance levels een soort van zelfgemaakte voorspelling.

Welke levels worden meest gebruikt?

Er zijn een aantal Fibonacci retracement levels waarop de prijs vaak reageert. De meest voorkomende Fibonacci retracement levels zijn: 23.6%, 38.2%, 61.8%, en 78.6%. In de buurt van deze levels komen vaak price action patronen tot stand, dit komt doordat veel traders die gebruik maken van Fibonacci retracement, anticiperen op dezelfde levels (hierboven beschreven). Hierdoor komen er  potentiële support en resistance levels tot stand.

Fibonacci Extentions.

Fibonacci extensions zijn een hulpmiddel dat handelaren kunnen gebruiken om winstdoelen vast te stellen of om te schatten hoe ver een prijs kan reizen nadat een Impulsive move (retracement), of Corrective move (pullback) is voltooid. Fibonacci Extensions  zijn ook gebieden/levels waar de prijs mogelijk kan worden omgekeerd.

Welke levels worden meest gebruikt?

Er zijn een aantal Fibonacci extention levels waarop de prijs vaak reageert. De meest voorkomende Fibonacci extention levels zijn: 38,2 50,0, 61.8, 100, 138,2, en 161.8. Als de prijs in de buurt is van het Fibonacci extension level 61,8 is, gaat de prijs vaak naar 161,8. En als de prijs in de buurt is van het Fibonacci extension 38,2 is, naar het level 138,2. Hierdoor zijn de Fibonacci extension levels 161,8 en 138,2 potentiële take-profit levels.

Reactie plaatsen

Meer leren over het traden?

Download nu "De Ultieme Gids Naar Winstgevend Traden" en kom er achter hoe wij al honderden traders hebben geholpen naar de volgende stap richting hun doelen.
E-book Mockup 1080x1080
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het E-book naartoe sturen?
Claim jouw E-book