Wat is Metatrader?

Wat is Metatrader?


Metatrader is een gratis platform voor traders om hun trades op uit te voeren. Metatrader bestaat momenteel uit 2 verschillende versies, Metatrader 4 en Metatrader 5.

Wat is Metatrader?

De MetaTrader 4 App

MetaTrader 4, ook wel bekend als MT4, is een elektronisch handelsplatform dat veel wordt gebruikt door traders in online valutahandel. Het is ontwikkeld door MetaQuotes Software en uitgebracht in 2005. De software is in licentie gegeven aan brokers die de software aan hun klanten leveren.

Metatrader 5, ook wel bekend als MT5 is de nieuwere variant van MetaTrader 4. MetaTrader 5 bied meer mogelijkheden op het gebied van EA’s en indicatoren dan MetaTrader 4. Echter Is Metatrader 4 nog steeds populairder, dit komt onder andere door zijn gebruiksvriendelijkheid en doordat er nog veel traders gebruik maken van Metrader 4.

Wat zijn de verschillen tussen MT4 en MT5?

Metatrader 4 en 5 lijken veel op elkaar, echter zijn er toch redelijk wat verschillen.

Het eerste en grootste verschil zit hem in de hoeveelheid charts die je tegelijkertijd kunt bekijken. Bij MT4 zijn dit 9 charts en bij MT5 zijn dit er 21. Dit geeft als voordeel, dat je met MT5 veel meer data tegelijkertijd kunt verwerken. Dit geld trouwens niet voor de mobiele app versie, maar echt voor de software die op Laptop of PC geïnstalleerd kan worden.

Het 2e verschil zit hem in het type orders dat je kunt gebruiken als trader. De meeste platformen en waaronder MT4 hebben maar 4 type orders en dat zijn: Buy Limit, Sell Limit, Buy Stop en Sell Stop. MT5 heeft daarnaast nog twee andere type orders. Dit zijn: buy-stop-limit en sell-stop-limit orders. 

Daarnaast heeft MT5 ook twee verschillende trading modus. Dit zijn de Hedging modus en de Netting modus. Door gebruik van de hedging modus is het mogelijk om op hetzelfde valuta paar zowel Long als Short posities te openen. Het verschil hiermee vergeleken met de Netting mode is dat bij Netting modus, de long en short posities met elkaar verrekend worden. Dit geeft dus een heel andere optie om te handelen.

Wat zijn de voordelen van Metatrader?

Op Metatrader is het mogelijk om een stop loss, of een trailing stop in te stellen om winsten veilig te stellen. Bovendien is het mogelijk om gebruik te maken van EA (Expert Advisors) om automatisch te handelen. Metatrader heeft ook een transactiegeschiedenis waar alle eerdere bewegingen en posities kunnen worden bekeken. 

Metatrader stelt de gebruiker instaat om via een smartphone of computer online te handelen. Metatrader 4 of 5 wordt voornamelijk gebruik door forex traders. Metatrader is als het ware de link tussen de trader en het online-handelsplatform. 

Daarnaast hebben ze ook de meest geavanceerde technologie weten te bouwen, waarmee alle verschillende type traders uit de voet kunnen met deze software.

Ook is Metatrader gratis te downloaden via de officiële website. 

Metatrader 4

Metatrader 5

Reactie plaatsen

Meer leren over het traden?

Download nu "De Ultieme Gids Naar Winstgevend Traden" en kom er achter hoe wij al honderden traders hebben geholpen naar de volgende stap richting hun doelen.
E-book Mockup 1080x1080
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het E-book naartoe sturen?
Claim jouw E-book