Wat zijn pips?

Wat is een pip?

Een pip (Percentage in Point) is een eenheid waarmee de waardeverschillen van een wisselkoers worden uitgedrukt.

Voor alle major en minor forex paren (uitgezonderd van de Yen paren) wordt het 4e decimaal achter de komma gebruikt om de pip mee aan te geven. Dit betekend dat 1/100e cent gelijk staat aan 1 pip. Een verandering van 1 pip is dus een verandering van 0,0001 in de quote. Voor de Yen (JPY) paren is de pip, het 2e decimaal achter de komma. Dit komt voornamelijk omdat de waarde van de Japanse Yen veelal 1/100e is ten opzichte van de andere valuta. Hierbij is een verandering van 1 pip gelijk aan 0,01 in de quote.

Waarom gebruiken we pips?

De reden dat wordt gerekend met pips en niet in centen heeft te maken met het feit dat de wisselkoersen vaak met minder dan 1 cent per dag bewegen en het berekenen van winst of verlies dan erg ingewikkeld wordt.

Wat zijn ticks?

Naast pips bestaan er ook nog ticks, deze zijn gelijk aan 1/10e van een pip en is de kleinste eenheid waarmee een wisselkoers kan veranderen. Een verschil van 5 ticks in de quote staat gelijk aan een halve pip en 1 pip staat gelijk aan 10 ticks. 

wat zijn pips

Reactie plaatsen

Meer leren over het traden?

Download nu "De Ultieme Gids Naar Winstgevend Traden" en kom er achter hoe wij al honderden traders hebben geholpen naar de volgende stap richting hun doelen.
E-book Mockup 1080x1080
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het E-book naartoe sturen?
Claim jouw E-book