Wat is een elliot wave?

04 januari 2024

Wat is een elliot wave?

Je zou het misschien niet verwachten, maar de bewegingen van de beurs kunnen in zekere mate worden voorspeld. Eind 1920 ontdekte Ralph Nelson Elliott namelijk de onderliggende principes van beurzen. Hij beweerde dat de marktprijzen stijgen en dalen volgens bepaalde patronen, die een golfbeweging laten zien. 

Verder concludeerde Elliott dat er sprake was van een herhalend patroon. Na vijf golven omhoog volgen er drie naar beneden. Hierna volgt er weer een beweging van vijf golven omhoog enzovoorts. Vaak is te zien dat er na de vijf stijgende golven, een periode van een drietal dalende golven word gevormd. Deze bewegingen kunnen tot in het oneindige worden herhaald. 

Een complete elliot wave

Hoe kun je een Elliot wave gebruiken?

Deze theorie kan zoals elke andere theorie  de koersbewegingen niet voorspellen, wel geeft het aan wat de meest waarschijnlijke uitkomst is en waar je je Stoploss dient te plaatsen. Ook kan het je voordeel bieden bij het bepalen van je Take profit doordat golf 1, 3 en 5 bepaalde fibonacci-ratio’s hebben, die veel voorkomen. Die dienen als richtpunt. Ook bij de correctiegolven 2 en 4 is een voorkeur voor bepaalde fibonacci-retracements herkenbaar.

Reactie plaatsen

Meer leren over het traden?

Download nu "De Ultieme Gids Naar Winstgevend Traden" en kom er achter hoe wij al honderden traders hebben geholpen naar de volgende stap richting hun doelen.
E-book Mockup 1080x1080
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het E-book naartoe sturen?
Claim jouw E-book