Wat is Swing traden?

04 januari 2024

Wat is Swing traden?

Swingtraders zijn vergelijkbaar met daytraders, behalve dat hun tijdshorizon langer is. Ze kunnen transacties van twee tot zes dagen houden, en misschien zelfs een paar weken of maanden.

Swing trading is handelen op een swing beweging van de markt. Beleggers zoeken naar aandelenvaluta’s of andere effecten waarvan men een grote koersbeweging verwacht.

Een swingtrader probeert een paar procent koerswinst te verzilveren en sluit dan zijn trade af. Een swingtrader is een voorzichtige trader. Hij neemt geen te grote posities in en plaatst steeds een stop loss dat hem tegen te grote verliezen beschermt.

Wat is Swing traden?

Hoe maak je winst met swing traden?

Het doel van iemand die aan swing trading doet, is om winst te maken op een beweging die enkele dagen tot zelfs enkele weken duurt. Dit houdt in dat een swingtrader niet elke minuut van de dag aan zijn of haar scherm moet gekluisterd zitten zoals vaak bij day trading en scalping. In tegenstelling tot een buy-and-hold strategie, moet een swingtrader geen maanden tot jaren wachten om winst of verlies te nemen. Swing trading is de ideale strategie voor iemand die minder actief wilt traden.

Iemand die beslist om te gaan swing traden, day trading, scalping of een andere trading strategie toe wilt gaan passen, moet voor ogen houden dat elke trading strategie gebacktest moet worden. Dit is de enige manier om te achterhalen of de strategie winstgevend is. Bovendien zal je met backtesten de emoties uit het handelen halen. Wat een voordeel op zich is.

Reactie plaatsen

Meer leren over het traden?

Download nu "De Ultieme Gids Naar Winstgevend Traden" en kom er achter hoe wij al honderden traders hebben geholpen naar de volgende stap richting hun doelen.
E-book Mockup 1080x1080
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het E-book naartoe sturen?
Claim jouw E-book