Scalpen

Wat is Scalpen?

Scalping of scalp trading is een tradingstijl waarbij traders binnen een zeer kort tijd een financieel instrument kopen en verkopen ( of andersom ). Net als bij alle andere tradingstijlen, participeren Forex scalpers in scalp trading door posities te plaatsen in anticipatie op waardeverandering. Scalping trading ziet toe op zowel het nemen van long posities (kopen) als het plaatsen van short posities (verkopen). Deze opstellingen worden vervolgens gesloten door de tegenovergestelde actie uit te voeren – een verkoop sluit een long positie en een koop sluit een short scalping trade.

Scalpen

Wat doet een scalper?

Bij scalpen probeert een belegger te profiteren van de kleinste koerswisselingen. Scalpen is een strategie gebaseerd op de aanname dat een koersbeweging continuïteit laat zien. De koers van een aandeel of valuta schommelt vaak maar minimaal in een korte periode van een enkele minuten.

Scalpen is vrij lastig. Omdat een scalper per belegging vaak slechts weinig winst behaalt, moet hij vaak veel trades maken  om een leuk bedrag te verdienen. Daarbij betaalt de belegger op elke geopende positie transactiekosten. Deze kosten zorgen, betrekkelijk gezien, voor een nog kleinere winst. De verwachte winst bij scalpen ligt dan ook vaak tussen de vijf en tien pips per trade. Professionele scalpers kunnen bijzonder snel posities open en sluiten gemaakt met, bijvoorbeeld, technische analyses. Zij voeren tientallen beleggingen per uur en dag uit. Op die manier is het mogelijk om nog hogere winsten te behalen dan met het openen van enkele posities in een langere periode zoals een week of een maand. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van leverage om de winsten te vergroten.

Voor wie is Scalpen?

Scalpers zijn mensen die erg actief op de markt aanwezig willen en kunnen zijn. Gedurende de loop van je trade dien je realtime informatie te vergaren, zodat er hier een gepaste actie op kan worden uitgevoerd. Scalpen is een snelle manier van traden die alleen voor mensen is weggelegd, wanneer ze goed kunnen omgaan met stress, hebzucht en hun eigen emoties.

Ontvang het gratis E-book!

Plan Jouw Intake Gesprek In!