Wat is mindset?

21 januari 2024

Wat is mindset?

Een bepaalde mindset betekend een bepaalde gedachtegang die iemand heeft of heeft ontwikkeld waarmee hij zijn gedrag ondersteunt. Als trader is het altijd belangrijk om je mindset clear te houden.

Door een clear mindset te creëren zal je merken dat je ook beter gaat traden. Het uitvoeren van je trading plan is ook een belangrijke factor. 

Wat is mindset?

Hoe creëer je de juiste mindset?

Hoe begin je met het creëren van een clear mindset? Begin met je Why, ga bij jezelf na waarom je hebt gekozen om te gaan traden? Doe je het voor het geld of doe je het voor de vrijheid die je creëert? 

Als je voor jezelf een zeer goede reden hebt gevonden zal je merken dat je er dag in en dag uit met traden wilt bezig zijn. Je hebt een passie voor traden dat is ook de reden waarom je dit leest. Als je passie sterk genoeg is dan zal je door geen enkele tegenslag uit het veld geslagen worden. Als trader wordt het je namelijk erg lastig gemaakt als je vaak verliezen draait en geen oplossing weet te vinden. 

Laten we naar stap twee gaan. Dit is een stap die veel beginnende traders overslaan. Omdat je meteen het grote geld wilt verdienen. Het is goed te begrijpen dat je veel geld wilt verdienen. Alleen dit gaat wel gepaard met een goed plan en de juiste mindset. 

De filosofie van het woord mindset komt uit voort uit dat je de gedachte manier die in je hoofd afspelen afstemt op he

t geen dat je wilt bereiken. Even een voorbeeld: Je wilt heel graag een Ferrari of een Lamborghini kopen, momenteel heb je 2000 euro op je rekening. Hoe ga je ervoor zorgen dat je van 2000 euro naar minimaal 200.000 gaat? 

Het begint bij je gedachtegang, of te wel je mindset. Je gedachtegang kan je sturen door boeken te lezen over het geen dat je wilt bereiken. Denk aan Rich dad Poor dad. Dit is een boek die je leert hoe je inkomsten en uitgaven kan omtoveren tot een passief inkomen. Een ander boek is bijvoorbeeld Think and Grow rich, dit is een boek waar je leert over je gedachte manier. Door te leven in het moment en te bedenken dat je er al bent kom je er zeer zeker. Omdat je de weg ernaar toe gaat begrijpen als je er op die manier mee bezig bent.

Oftewel boeken kunnen je al vele stappen verder brengen. Want het echte begin van een inkomen creëren zit in je kennis en niet in de dingen die je per direct denkt te gaan doen. Met een miljonaire mindset kom je namelijk stukken verder dan een poor mindset en denkt dat alles aankomt waaien. 

Waarom is mindset belangrijk?

De term Trader Mindset verwijst naar de gemoedstoestand waarin een trader zich bevindt, terwijl hij of zij handelt. Als je trade zonder de juiste Trader mindset kan het zijn dat de resultaten slecht uitpakken. Traden draait niet alleen om een goede technische analyse of een goede fundamentele analyse. De sleutel naar succesvol traden is het hebben van een goed plan en daarvan een consistente uitvoering. 

Met de juiste Trader Mindset kom je heel ver, aangezien 70% van de beginnende traders afhaken, omdat zij niet de juiste mindset hebben.

Je moet emoties en vooroordelen die in je opkomen elimineren om objectief te weten wat de Forex markt  je vertelt. Dus hoe ontwikkel je als trader een ruimdenkende overtuiging?

Wees vertrouwd met het nemen van risico’s

Als je een winnende trader wilt zijn, moet je een hoge risicotolerantie ontwikkelen. Je zult op een bepaald moment in je traderscarrière geld verliezen, het is van belang dat je een tradingsysteem/plan ontwikkeld. Als je geen goede strategie hebt dan kan dit zorgen voor  krachtige emoties zoals twijfel aan jezelf, onzekerheid, angst en vrees. Winnende handelaren begrijpen echter dat geld verliezen een onderdeel is van het handelsspel en dat de uitkomst van elke transactie niet bekend is.

Een winnende trader kan emotioneel erkennen dat risico en rendement in de handelswereld hand in hand gaan.

Toch moet je ook het belang van geldbeheer begrijpen en verantwoordelijkheid nemen voor het beheersen van uw risico’s.

Plaats niet alleen transacties

Een winnende trader heeft de neiging om te stoppen met traden als de resultaten slecht zijn. De handelaar neemt echter geen pauze bij het analyseren van zijn / haar resultaten. Je moet nauwkeurig uitzoeken of het tijd is om een andere handelsstrategie te volgen of aan de zijlijn te gaan zitten wanneer je strategieën niet werken.

Er worden zoveel verliezen geleden, omdat vele handelaren transacties plaatsen zonder de juiste analyse uit te voeren. Je moet een goede reden hebben voor alle transacties die u plaatst. Dat is wat succesvolle traders doen!

Wat is mindset?

Stop nooit met leren

Een van de meest voorkomende dingen die winnende traders doen om hun handel psychologie te verbeteren, is het creëren van een geweldige kennisbasis. Door uw kennis over de werking van de handelswereld te vergroten, kunt u betere beslissingen nemen, zowel op korte als op lange termijn. Als je meer te weten komt over hoe traden werkt, kunt u op een rustige manier reageren op de vele curveballs die je tijdens het traden tegenkomt.

Zie het op deze manier: Je zou nooit een enorme reparatie van loodgieterswerk uitvoeren zonder te leren over de mogelijke dingen die fout zouden kunnen gaan en wat er bij het werk betrokken is. Je zou wat onderzoek moeten doen om jezelf voor te bereiden op alle mogelijke uitkomsten. Op dezelfde manier leren winnende traders zichzelf op om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en risico’s te minimaliseren.

Een manier om jezelf op te leiden is door vast te houden aan beroepen die begrijpen hoe markten werken. De vaardigheden en strategieën die je van hen leert, kunnen veel helpen.

Ervaren traders begrijpen ook dat het belangrijk is om zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden.

Reactie plaatsen

Meer leren over het traden?

Download nu "De Ultieme Gids Naar Winstgevend Traden" en kom er achter hoe wij al honderden traders hebben geholpen naar de volgende stap richting hun doelen.
E-book Mockup 1080x1080
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het E-book naartoe sturen?
Claim jouw E-book