Bullish en Bearish

Wat is Bullish en Bearish

Bullish en Bearish zijn 2 termen die veel voorkomen in de financiële wereld. Deze termen hebben betrekking op het sentiment van de markt.

Bullish betekent dat het marktsentiment positief is en dat de verwachting is dat de prijzen gaan stijgen. De term bullish is afgeleid van het woord Bull, wat in het engels stier betekend. Wanneer een stier aan het vechten is, gebruikt hij zijn hoorns in een opwaartse beweging om zijn vijand aan te vallen. Hiermee wordt dan verwezen dat de prijzen als het ware van beneden naar boven gaan.

Bearish betekent dat het marktsentiment juist negatief is en dat de verwachting is dat de prijzen gaan dalen. De term bearish is afgeleid van het woord Bear, wat in het engels beer betekend. Wanneer een beer aan het vechten is, gebruikt hij zijn klauwen in een neerwaartse beweging om zijn vijand aan te vallen. Hiermee wordt dan verwezen dat de prijzen als het ware van boven naar beneden gaan.
Bulls en Bears

Bulls en Bears

Daarnaast wordt er ook wel eens verwezen naar bulls en bears. Hiermee worden de kopers en verkopers in de markt bedoeld.

Bulls zijn over het algemeen bullish en hiermee wordt dan ook verwezen naar de kopers in de markt.

Bears zijn dan dus over het algemeen bearish en hiermee worden dan ook de verkopers in de markt bedoeld.

Leren handelen op de financiële markten?

Wil jij leren hoe je kunt handelen op de financiële markten en hoe je kunt inspelen op bullish en bearish markten? Neem dan eens een kijkje in het aanbod van FXminds.

Klik hier om te zien wat wij aanbieden >>>

Ontvang het gratis E-book!

Plan Jouw Intake Gesprek In!