Wat is een candlestick?

Wat is een candlestick?

Candlesticks worden vaak gebruikt tijdens het voorspellen van de koers van een valutapaar of andere koers. Als je deze candlesticks goed kunt aflezen, kun je makkelijker beslissen of je een valutapaar moet kopen of moet verkopen. Om dat goed te kunnen toepassen, is het van belang dat je candlesticks kunt lezen.

Een candlestickchart is een grafiek waarin candlesticks zijn weergegeven. Een candlestick kent vier punten: de open (openingskoers), de high (hoogte koers), de low (laagste koers) en de close (slotkoers). 

Wat is een candlestick?

Een reeks aan candlesticks die de beweging van de prijs weergeven op een chart.

Bij een bearish (dalende) candlestick wordt de open (openingskoers) aan de bovenkant gegeven en de close (slotkoers) aan de onderkant.

Bij een bullish (stijgende) candlestick is dit andersom en wordt de open (openingskoers) aan de onderzijde gegeven en de close (slotkoers) aan de bovenzijde.

Wat is een candlestick?

De anatomie van een candlestick.

Vaak stellen technische traders een groene kleur in voor stijgende (bullish) candles, en een rode kleur voor dalende (bearish) candles.

Een candlestick voorziet een trader in informatie voor een bepaalde periode. Die periode hangt af van het tijdsbestek waarop de candlestick chart word ingesteld.

Candlestick patronen

Er zijn veel verschillende candlestick patronen, elk van die patronen geeft een bepaalde indicatie aan waar de prijs het meest waarschijnlijk heen zal gaan. Door candlesticks te combineren met andere technische tools zoals bijvoorbeeld  support of resistance kan een traders rationele keuzes maken om een valutapaar of andere koers te kopen (long) of te verkopen (short).

Een candlestick of bar chart geeft een trader een betere visuele en grafische weergave over de prijsontwikkeling van een instrument of financiële markt, dan een traditionele lijnchart. Dit komt doordat er op een candlestick chart bepaalde candlestick patronen ontstaan. Deze patronen herhalen zichzelf. Als een trader de candlestick anatomie goed kan aflezen, en weet wat welke candlestickpatronen betekenen, heeft een trader die gebruik maakt van een candlestick chart een betere slagingskans dan een trader die enkel gebruik maakt van een lijnchart.

Reactie plaatsen

Meer leren over het traden?

Download nu "De Ultieme Gids Naar Winstgevend Traden" en kom er achter hoe wij al honderden traders hebben geholpen naar de volgende stap richting hun doelen.
E-book Mockup 1080x1080
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het E-book naartoe sturen?
Claim jouw E-book