Wat is long gaan?

04 januari 2024

Wat is long gaan?

Long gaan is een beleggingsterm voor het kopen van een effect zoals een aandeel, grondstof, indexfonds of valutapaar. Wanneer je long gaat verwacht je dat de prijs gaat stijgen en verdien je geld zodra de koers stijgt. Het tegenovergestelde kan vanzelfsprekend ook gebeuren: bij een dalende prijs verlies je juist geld zodra de koers daalt.

Het is verstandig om long te gaan zodra de koers zich in een omhooggaande trend (Uptrend) bevindt. Wanneer de koers voornamelijk stijgt, is het verstandig om te kopen. Hierbij speelt timing een belangrijke rol.

Wat is Long gaan?

Het stijgen van de effecten in waarde kan soms weken of maanden duren. Een effect of beleggingsproduct stijgt bijna altijd trager, dan dat het in waarde daalt. Met andere woorden: geduld bij een long positie kan een schone zaak zijn. Winst behalen kan soms lang duren, maar als je dan het resultaat haalt, is het rendement vaak hoger.  

Reactie plaatsen

Meer leren over het traden?

Download nu "De Ultieme Gids Naar Winstgevend Traden" en kom er achter hoe wij al honderden traders hebben geholpen naar de volgende stap richting hun doelen.
E-book Mockup 1080x1080
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het E-book naartoe sturen?
Claim jouw E-book