Wat is Marktstructuur?

04 januari 2024

Wat is Marktstructuur?

Een marktstructuur geeft aan op welke manier vraag en aanbod zijn vormgegeven. Meestal gebeurt dit door het aantal aanbieders en het aantal vragers. Daarnaast is Marktstructuur ook een handelsmethode die gebruikt wordt in de technische analyse.

De meeste traders maken gebruik van een candlestick of bar chart. Aan de hand van deze chart kun je hele specifieke prijs levels of patronen herkennen die zich continue herhalen. 

Doordat deze patronen en levels telkens worden gevormd, kunnen traders hier op inspelen. Actie is reactie en vaak reageert een prijs op oude prijslevels, of is de uitkomst van een candlestick patroon lichtelijk voorspelbaar.

Dit komt, omdat de meeste traders bekend zijn met enkele ‘’basis’’ candlestick patronen. Omdat de beweging die voortkomt uit een specifiek candlestick patroon vaak gelijk is, reageren traders op het gevormde candlestick patroon op dezelfde manier als daarvoor. Hierdoor blijven bepaalde candlestick patronen zich vaak herhalen, en is de uitkomst vaak voorspelbaar.

Als je de anatomie van een candlestick patroon goed weet af te lezen. Heb je een ontzettend goed idee van wat de prijs zou kunnen gaan doen. En een goede voorsprong op de andere traders die dit niet kunnen of weten.

Reactie plaatsen

Meer leren over het traden?

Download nu "De Ultieme Gids Naar Winstgevend Traden" en kom er achter hoe wij al honderden traders hebben geholpen naar de volgende stap richting hun doelen.
E-book Mockup 1080x1080
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het E-book naartoe sturen?
Claim jouw E-book