Wat zijn Signals?

Wat zijn Signals?

Signals, ook wel signalen genoemd zijn trade adviezen van een persoon of bedrijf waarin vaak wordt aanbevolen om in een trade te stappen (vaak zonder enige onderbouwing). De zogeheten signal provider stuurt trade adviezen door naar een gratis of betaalde community met als doel om deze community te helpen met het maken van winst.

Attentie!

Voordat we verder gaan over wat signals zijn, hoe ze werken en wat wij adviseren om te doen willen wij allereerst stilstaan bij het volgende. Het geven van signals met als doel om trade advies te geven aan een gratis of betalende community is verboden bij wet. Het geven van trade of beleggingsadvies is alleen toegestaan door personen of bedrijven met een vergunning en die de benodigde opleiding gevolgd hebben. Meer informatie hierover is te vinden bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Hoe werken signals?

Signalproviders beginnen hun zogenaamde signalservice vaak vanuit een socialmediacommunity op Telegram, Whatsapp of een ander medium waarin groepen aangemaakt kunnen worden om in te chatten. Hierbij stuurt de signalprovider geregeld trade adviezen naar de leden of volgers van deze groep met daarbij een entry punt, stop loss en take profit. Voor de traders of volgers is het dan van belang dat zij deze trades daadwerkelijk uitvoeren op hun eigen tradingaccount.

Daarnaast kan de aanbieder ook eventuele updates over zijn trades delen wanneer de trade bijvoorbeeld vroegtijdig gesloten moet worden of wanneer een stop-loss of take-profit verplaatst moet worden.

Zodra een nieuwe volger of lid zich aansluit bij de signalcommunity is het van belang dat hij of zij een tradingaccount opent bij een broker om te kunnen handelen. De meeste signalproviders hebben hierbij een partnerprogramma bij een broker die zij aanraden voor het volgen van hun trade signalen. In de meeste gevallen verdient de signal provider een commissie wanneer hij een nieuwe trader aandraagt bij deze broker of een deel van de commissie die de trader betaalt bij het openen en sluiten van trades. Het is dan ook in de meeste gevallen een vereiste om als signal volger een account te openen bij deze broker. Dit is namelijk een makkelijk winstmodel voor de provider.

Als het ware krijgt de signalprovider een bepaalde commissie uitgekeerd van de broker over de trades die zijn aangedragen traders plaatsen. In dit winstmodel verdient de aanbieder van de trade adviezen dus meer geld wanneer hij meer signals geeft en zijn traders deze uitvoeren.

Waarom moet je nooit signals volgen? 

Signals worden veelal gepromoot als een manier van snel geld verdienen zonder zelf enig werk te doen. De meeste beginnende traders ontkomen er niet aan, signal providers die gratis of betaalde signals weggeven en de vaak valse belofte op torenhoge winsten wanneer je zijn of haar signals volgt. Vaak lijkt dit te mooi om waar te zijn en uit ervaring weten we dat dit ook zo is.

De meeste signalproviders laten vaak torenhoge profits zien door een screenshot in hun Metatrader 4 app. Vaak van enkele duizenden euro’s, een echte professionele trader op het eerste gezicht. Maar vaak valt dit vies tegen. In de meeste gevallen zijn dit namelijk minuscule trades van enkele pips met een gigantische lotsize en dus ook een gigantisch risico. Zoals hieronder ook te zien, een screenshot waar een signalservice (wiens naam wij niet bekend gaan maken) 437 euro schijnt te verdienen met 3 trades met een lotsize van 3.00 lots per stuk op een trade die tussen de 5 en 10 pips in profit loopt.

wat zijn signals?

Winsten van een signalprovider

Nou is dit natuurlijk niet meteen verkeerd. Het kan zeker zo zijn dat dit echte winst is, maar uit ervaring met meerdere signalproviders weten we dat dit meestal resultaten zijn van een Demo-account en niet realistisch en zeker niet aan te raden zijn. Het kan namelijk geregeld voorkomen dat de markt zonder enige reden een kleine correctie maakt van 20, 40, 60 of soms wel 100 pips tegen jouw trade in. In dit geval met deze 3 posities zou dat al snel in de duizenden of bijna 10 duizend euro verlies zijn.

Nog een reden waarom je nooit zou moeten starten met het volgen van signals is om de simpele reden dat, wanneer je zelf geen enkele ervaring hebt met het handelen van Forex, je ook met winstgevende signals verlies kunt maken. Een ervaren trader heeft namelijk ervaring met risicomanagement en de traders mindset. Een beginnende trader niet, en zal daarom snel geneigd zijn om uit emotie te handelen en zonder enig risicomanagement grote verliezen om zijn oren krijgen. 

De mentoren en studenten van FXminds zijn bijna allemaal wel eens in aanraking gekomen met een signalservice en zijn het er allemaal over eens dat het volgen van signals op de lange termijn nooit rijkdom zal bieden. Je zult als volger van signals namelijk altijd afhankelijk blijven van de signalprovider en zodra deze beslist om te stoppen met het sturen van adviezen, valt het traden ook helemaal stil.

Bijna alle ervaren traders zijn er het er dan ook over eens dat de enige weg naar succes in de tradingwereld is door zelfstandig te leren handelen en een eigen strategie te ontwikkelen. Dit zorgt er voor dat je van niemand afhankelijk bent en volledig op jezelf kunt bouwen en vertrouwen. 

Reactie plaatsen

Meer leren over het traden?

Download nu "De Ultieme Gids Naar Winstgevend Traden" en kom er achter hoe wij al honderden traders hebben geholpen naar de volgende stap richting hun doelen.
E-book Mockup 1080x1080
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we het E-book naartoe sturen?
Claim jouw E-book